Betalen voor gebruik Uw frequentie, uw licentie

Bij een bedrijfslicentie betaalt u alleen voor wat u gebruikt. Zo bieden we altijd de prijsoplossing die past bij uw organisatie.
Simpel, transparant en eerlijk.

 • Kernlezers
  U betaalt alleen voor lezers die regelmatig toegang tot het FD nodig hebben: uw kernlezers.
 • Incidentele lezers
  Ook uw incidentele lezers hebben toegang tot FD-inhoud. Zonder extra kosten.
 • Op meerdere apparaten
  Het maakt niet uit op welk apparaat u het artikel leest. U kunt gerust switchen van uw desktop naar uw mobiel.
 • Vaste prijs voor één jaar
  U heeft de controle. Samen stellen we de prijs voor een jaar vast. U krijgt regelmatig gebruiksrapporten. En als het tijd is om te verlengen, kunt u extra kernlezers toevoegen. Of juist de toegang beperken.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt betalen op basis van gebruik?

Samen met u bepalen we het aantal mensen dat regelmatig toegang moet hebben tot het FD. 'Regelmatig' betekent iedereen die minimaal 4 dagen per maand actief is op een FD-platform. Dit meten we over een periode van 3 kalendermaanden. Voor deze ‘kernlezers’ betaalt u een afgesproken bedrag voor een heel jaar. Hierop wordt een volumekorting toegepast.

Wat betaal ik voor incidentele lezers?

We bieden ook toegang tot een bredere groep mensen die het FD af en toe leest. Daarmee bedoelen we iedereen die binnen 3 kalendermaanden minder dan 4 dagen per maand actief is geweest in een van die maanden. We brengen geen kosten in rekening voor hun toegang tot het FD.

Heeft wel iedereen toegang?

Uw organisatie of afdeling heeft onbeperkte digitale toegang tot het FD. U betaalt alleen voor de kernlezers. Door de prijs voor een periode vast te stellen en gebruiksrapporten te verstrekken, weet u precies hoeveel kernlezers er gebruik maken van uw licentie. Deze gebruiksgegevens worden gebruikt om de prijs van uw licentie bij verlenging te bepalen. Wanneer het tijd is om te verlengen, kunt u deze gebruiksgegevens gebruiken om te besluiten of u wilt betalen voor extra kernlezers of de toegang wilt beperken.

Wilt u meer informatie over het betalen per gebruiker?

Neem contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden die er voor uw organisatie zijn.

Klaar voor een zakelijke licentie?

 • Onbeperkt toegang tot FD.nl, de FD App en de digitale krant
 • Persoonlijke service
 • Alles op één factuur