Kernlezers

U betaalt alleen voor lezers die regelmatig toegang tot het FD nodig hebben: uw kernlezers.


Incidentele lezers

Ook uw incidentele lezers hebben toegang tot FD-inhoud. Zonder extra kosten.


Op meerdere apparaten

Het maakt niet uit op welk apparaat u het artikel leest. U kunt gerust switchen van uw desktop naar uw mobiel.


Vaste prijs voor één jaar

U heeft de controle. Samen stellen we de prijs voor een jaar vast. U krijgt regelmatig gebruiksrapporten. En als het tijd is om te verlengen, kunt u extra kernlezers toevoegen. Of juist de toegang beperken.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt betalen op basis van gebruik?

Samen met u bepalen we het aantal mensen dat regelmatig toegang moet hebben tot het FD. 'Regelmatig' betekent iedereen die minimaal 4 dagen per maand actief is op een FD-platform. Dit meten we over een periode van 3 kalendermaanden. Voor deze ‘kernlezers’ betaalt u een afgesproken bedrag voor een heel jaar. Hierop wordt een volumekorting toegepast.

Wat betaal ik voor incidentele lezers?

We bieden ook toegang tot een bredere groep mensen die het FD af en toe leest. Daarmee bedoelen we iedereen die binnen 3 kalendermaanden minder dan 4 dagen per maand actief is geweest in een van die maanden. We brengen geen kosten in rekening voor hun toegang tot het FD.

Heeft wel iedereen toegang?

Uw organisatie of afdeling heeft onbeperkte digitale toegang tot het FD. U betaalt alleen voor de kernlezers. Door de prijs voor een periode vast te stellen en gebruiksrapporten te verstrekken, weet u precies hoeveel kernlezers er gebruik maken van uw licentie. Deze gebruiksgegevens worden gebruikt om de prijs van uw licentie bij verlenging te bepalen. Wanneer het tijd is om te verlengen, kunt u deze gebruiksgegevens gebruiken om te besluiten of u wilt betalen voor extra kernlezers of de toegang wilt beperken.

Kan ik een live demo zien of met een accountmanager spreken?

Onze accountmanagers laten u graag zien wat het FD voor uw organisatie kan betekenen. Neem contact op.

Kan ik het FD eerst proberen voor mijn team of organisatie?

Ja, u kunt het FD 6 weken gratis proberen voor uw team, afdeling of bedrijf van minimaal 5 personen. Vraag naar de mogelijkheden.

Kan ik via andere organisaties (bijv. research- en mediamonitoring-bedrijven) toegang tot het FD krijgen?

Het FD heeft overeenkomsten met verschillende channel partners, die het FD integreren in hun oplossingen. Afhankelijk van hun overeenkomst met ons, kunt u artikelen op het partnerplatform of op FD.nl bekijken. Alleen FD-licentiehouders kunnen de volledige tekst bekijken op een platform van een derde partij. Bekijk de volledige lijst met channel partners.

Gelden er beperkingen voor het gebruik van de FD-content?

U kunt onze artikelen online lezen voor persoonlijk gebruik en links van artikelen doorsturen naar uw collega's. U mag FD-artikelen niet kopiëren om die artikelen opnieuw te publiceren of te verspreiden. Bovendien is het delen van wachtwoorden niet toegestaan.
Lees meer over ons copyrightbeleid.

Zijn er kortingen voor universiteiten of hogescholen?

We bieden zakelijke licenties aan voor universiteiten of hogescholen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u meer informatie over het betalen per gebruiker?

Neem contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden die er voor uw organisatie zijn.

Ja, ik wil teruggebeld worden